Marketing planning

Ben jij op zoek naar een vacature boekhouder Utrecht? Dan ben jij bij de juiste tekst aangekomen. Het is namelijk zo dat jij kan solliciteren voor boekhouder bij meerdere bedrijven in Utrecht. Het is hierbij belangrijk dat jij de talenten en opleiding hebt om dit werk te doen. Idealiter heb jij ook al enige ervaring. Als boekhouder heb jij een belangrijke taak als het gaat om het functioneren van het bedrijf.

Taken van een boekhouder

De boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf of instantie. Hierbij gaat het om het opstellen van financiële rapportages, het bijhouden van de administratie op het gebied van salaris en belastingen en nog veel meer. Je bent simpelweg verantwoordelijk voor het financiële beheer van een bedrijf. Dus als jij goed bent met getallen en goed bent in overzichtelijk en gestructureerd te werk gaan dan is het een beroep als boekhouder vast wat voor jou.

Communicatieve vaardigheden

Het is tevens belangrijk dat een boekhouder voldoende communicatieve vaardigheden heeft. Het is namelijk zo dat jij goed moet kunnen communiceren binnen het bedrijf waarvoor jij werkt om duidelijk te maken aan medewerkers hoe de financiële zaken afgehandeld worden. Dat jij zelf talentvol genoeg bent om de financiële zaken goed af te handelen is natuurlijk belangrijk, maar het feit dat jij vervolgens kan uitleggen aan andere mensen wat je aan het doen bent is nog veel belangrijker. Je moet daarom voldoende communicatieve vaardigheden hebben op verbaal vlak en op schriftelijk vlak.

Contact met andere instanties

Verder heb jij contact met andere instanties. Denk hierbij aan de belastingdienst. Het is erg belangrijk dat jij de administratie goed bijhoudt van je bedrijf om te voorkomen dat er vervelende situaties ontstaan en jouw bedrijf verantwoordelijk wordt gehouden voor het slecht omgaan met geld. Jij bent immers degene die belastingaangifte indient namens het bedrijf. Verder houdt jij natuurlijk de boekhouding bij en maak je financiële rapportages. Verwacht verder dat het geven van financieel advies wel eens zal voorkomen bij jouw beroep.

Werken voor het bedrijf

Indien jij aan de slag wilt zijn er aantal opties mogelijk. Je kan gaan werken voor een bedrijf waarbij het simpelweg gaat om het maken van winst of voor een non-profit organisatie. Verder is het mogelijk om te werken als Zzp’er voor andere bedrijven. Op deze manier neem jij het initiatief vaak zelf in handen. Het nadeel hiervan is wel dat jij vaak geen vaste inkomstenbron zal hebben en op andere mensen bent aangewezen. Ten slotte kan jij voor een vof of stichting werken.

Zoeken naar een baan

Het zoeken naar een baan kan soms een hele zoektocht zijn. Gelukkig zijn er voldoende vacatures te vinden bij indeed of bij andere websites. Als jij eens goed gaat zoeken op het internet zal je al snel voldoende vacatures aantreffen. Het salaris zal meestal iets boven het modale inkomen liggen en is natuurlijk afhankelijk van de functie die jij krijgt. Zorg dat je terecht komt bij een bedrijf waarbij er sprake is van een goede werksfeer en voldoende ruimte om door te groeien. Verder is het altijd goed om de reputatie van het bedrijf te onderzoeken, zodat je weet waar jij je vastlegt.

Tip: Boekjewinst.nl