Marketing

Als je een website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers niet alleen langskomen, maar ook daadwerkelijk converteren. Met andere woorden, ze moeten de actie ondernemen die je van ze verwacht, zoals het kopen van een product, het invullen van een formulier of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Dit wordt je conversieratio genoemd. Het verhogen van je conversieratio kan je helpen om meer succes te behalen met je website en je bedrijf. Hier zijn enkele bewezen strategieën die je kunt gebruiken om je conversieratio te verhogen.

Maak gebruik van duidelijke call-to-actions (CTA’s)

Call-to-actions zijn knoppen of links op je website die bezoekers aanmoedigen om een actie te ondernemen. Deze moeten duidelijk zichtbaar zijn en aangeven wat er van de bezoeker verwacht wordt. Gebruik bijvoorbeeld teksten als “Koop nu”, “Meld je aan” of “Vraag een offerte aan”. Plaats CTA’s op strategische plekken op je website, zoals de homepage en de productpagina’s. Zorg ervoor dat de CTA’s opvallen en in lijn zijn met de rest van de website. Test verschillende varianten om te zien welke het beste werkt.

Zorg voor een goede website-ervaring

Een goede website-ervaring kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven en eerder geneigd zijn om te converteren. Zorg ervoor dat je website snel laadt, makkelijk te navigeren is en er professioneel uitziet. Gebruik afbeeldingen en video’s om je producten en diensten te tonen en zorg ervoor dat alle informatie goed leesbaar is. Gebruik ook een responsief design, zodat je website er goed uitziet op alle apparaten.

Gebruik social proof

Social proof is een krachtig middel om bezoekers te overtuigen om te converteren. Social proof betekent dat je laat zien hoe andere mensen je product of dienst waarderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van reviews, testimonials of referenties van tevreden klanten. Plaats deze op een opvallende plek op je website en zorg ervoor dat ze betrouwbaar overkomen. Vergeet ook niet om af en toe nieuwe referenties toe te voegen om je website up-to-date te houden.

Maak gebruik van retargeting

Retargeting is een effectieve manier om mensen terug te brengen naar je website en ze te overtuigen om te converteren. Retargeting werkt door middel van cookies, waarmee je bezoekers kunt volgen en gerichte advertenties kunt tonen op andere websites en sociale media. Hierdoor blijft je merk top-of-mind bij bezoekers en worden ze eerder geneigd om terug te keren en te converteren.

Optimaliseer je landingspagina’s

Een landingspagina is de pagina waar een bezoeker op terechtkomt nadat hij of zij op een advertentie heeft geklikt. Een goede landingspagina is gericht op conversie en moet aansluiten bij de verwachtingen van de bezoeker. Zorg ervoor dat de landingspagina duidelijk de voordelen van je product of dienst benoemt en gebruik weer duidelijke call-to-actions. Test verschillende varianten van je landingspagina’s om te zien welke het beste werkt en optimaliseer deze vervolgens verder.

Biedt een eenvoudig checkout-proces

Een moeizaam checkout-proces kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken en niet converteren. Zorg ervoor dat het checkout-proces eenvoudig en overzichtelijk is, met zo min mogelijk stappen. Vraag alleen om de nodige informatie en laat de bezoeker duidelijk zien wat hij of zij moet invullen. Maak ook gebruik van verschillende betaalmethoden, zodat de bezoeker de keuze heeft om te betalen op de manier die hij of zij het prettigst vindt.

Maak gebruik van urgentie en schaarste

Urgentie en schaarste zijn krachtige middelen om bezoekers te overtuigen om te converteren. Urgentie betekent dat je aangeeft dat de bezoeker snel actie moet ondernemen, bijvoorbeeld door middel van teksten als “Beperkte voorraad” of “Alleen vandaag nog korting”. Schaarste betekent dat je aangeeft dat het aanbod beperkt is, bijvoorbeeld door middel van teksten als “Nog maar 2 op voorraad” of “Laatste kans om te bestellen”. Gebruik urgentie en schaarste op een eerlijke manier en overdrijf niet.