klantenservice

Een goede klantenservice is noodzakelijk voor ieder bedrijf. Of je nu zelf de telefoon opneemt en de mailtjes beantwoord, of dat een heel team dit doet, het moet in ieder geval goed gedaan worden!

Als klantenservicemedewerkers aan de telefoon praten, moeten ze te allen tijde professioneel overkomen. Ze mogen geen lange persoonlijke gesprekken voeren, niet eerst de vragen van andere klanten beantwoorden of onbeleefd zijn. Ze mogen ook niet door de klant heen praten. Als ze informatie nodig hebben om u te kunnen helpen, vraag er dan beleefd om, zodat u eventuele problemen kunt oplossen.

Houd gesprekken met de klantenservice kort. Spreek langzaam en duidelijk, gebruik de juiste taal, verbeter eventuele misverstanden en beëindig het gesprek zo snel mogelijk om ook hun tijd te besparen.

Een betere klanttevredenheid door een goede klantenservice

Als klant bent u waarschijnlijk bekend met klantenservice. Wanneer u iets van een bedrijf koopt, verwacht u dat ze een goede klantenservice bieden. Dit is de reden dat klantenservice uiterst belangrijk is voor bedrijven en veel waard kan zijn. Als een klant niet tevreden is met de service die hij krijgt, zal hij uw winkel of website niet meer bezoeken en zouden al hun vrienden kunnen vertellen uw winkel ook niet te bezoeken. Dit betekent dat klantenservice belangrijk is voor de klanttevredenheid, wat een enorme invloed heeft op de verkoop. Een hoge klanttevredenheid leidt tot klantloyaliteit, wat u in de toekomst meer klanten zal opleveren.

Hier is wat advies over goede klantenservice:

1. Heb een geweldige persoonlijkheid – klantservice kan heel moeilijk zijn, vooral klantenservice bij klachten van klanten. De klant kan van streek zijn en u zult uw best moeten doen om niet te laten merken dat u boos op hem bent. Wees professioneel maar ook vriendelijk, zodat de klant weet dat u bereid bent hem te helpen, ook al lijkt zijn klacht onbeduidend of belachelijk.

2. Ga niet in discussie met klanten – hetHet is verleidelijk om klachten van klanten te betwisten, vooral als u het er niet mee eens bent. Klantenservice gaat echter over klanttevredenheid en het is belangrijk om klachten van klanten objectief te bekijken in plaats van vanuit uw eigen standpunt.

3. Volg uw beleid – Als een klant een verzoek doet dat niet in uw beleid staat of wettelijk niet is toegestaan, leg dan beleefd uit waaromhet niet gedaan kan worden. Als u geen klantenservicebeleid hebt, is het misschien tijd om er een op te stellen, zodat uw werknemers weten hoe klantenservice er in verschillende situaties uit moet zien.

4. Luister goed – klachten van klanten kunnen soms negatief of zelfs boos overkomen, maar probeer te zien of er onder al die boosheid een soort klanttevredenheidskwestie schuilgaat.

De voordelen van een goede klantenservice

Een goede klantenservice heeft een hoop voordelen voor je bedrijf. Uw klant zal het gevoel hebben dat er naar hem geluisterd wordt, en zal gelukkiger zijn met uw bedrijf. Een klant is niet alleen blij als hij iets koopt, maar ook als hij snel een antwoord krijgt op zijn vragen of opmerkingen. Klanten zijn meestal bereid om een goede klantenservice aan hun vrienden aan te bevelen vanwege de zeer positieve ervaring die ze hebben gehad. Het is veel gemakkelijker voor klanten om je te zien als een klantgericht bedrijf dan hen te overtuigen van het tegendeel.